Nooit meer een nieuwe e-bike accu

Wanneer de accu van je elektrische fiets er mee ophoudt moet je een nieuwe accu kopen, maar is dat wel zo?

Nieuwe accu

De meeste accu’s van elektrische fietsen gaan gemiddeld zo’n drie jaar mee. De fabrikanten van deze e-bike accu’s vertellen dat je dan een gloednieuwe accu zou moeten kopen. De bedragen voor een nieuwe accu kunnen al snel oplopen tot zo’n 600 euro! Dit is toch wel een erg hoge prijs als je in je achterhoofd houdt dat de gemiddelde accu maar drie jaar mee gaat. Het is eigenlijk helemaal niet zo raar dat de producenten van deze accu’s willen dat je elke keer een nieuwe accu koopt, zij verdienen hier natuurlijk hun geld mee.

Gerecyclede materialen

Sommige bedrijven die accu’s produceren maken gebruik van gerecyclede materialen om hun accu’s te maken. Natuurlijk is dit niet erg omdat het gebruik van gerecyclede materialen beter is voor het milieu, maar het is alleen niet helemaal eerlijk tegenover de consument omdat die gewoon de volle prijs moet betalen.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/dames/

Accu revisie

Is er dan een andere manier om je accu weer zo goed als nieuw te krijgen zonder een nieuwe te hoeven kopen? Het antwoord is ja, namelijk: fiets accu revisie. Het laten reviseren van je e-bike accu kan je al gauw honderden euro’s besparen. Bij e bike accu revisie wordt er eerst onderzoek gedaan naar de accu en de oplader. Als de accu geschikt is voor revisie, worden de cellen in de accu vervangen. Het laten reviseren van je accu kan al vanaf 220 euro. Ten opzicht van een nieuwe accu van 600 euro is dat een hele besparing.

Aanbevolen: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/heren-fietsen/

Voordelen accu reviseren

Door de jaren heen zijn accucellen sterk verbeterd, dit betekent dat er een grote kans is dat je accu na de revisie meer capaciteit heeft dan voorheen. Ook is het laten reviseren van je accu beter voor het milieu omdat er geen nieuwe accu gefabriceerd hoeft te worden.